Putterfitting

Putten is meer dan alleen maar gevoel! Met de PERFECTE stroke zal goed putten moeilijk blijven, als de putter niet precies op de spel wijze van de speler is afgestemd.
Sterker nog: er bleek uit onderzoek met honderden spelers, dat met de putter met de JUISTE specificaties, en waarbij de putting stroke van de spelers nog niet constant was, dat de gemiddelde aantal puts lager lag, dan wanneer de perfecte putting stroke werd gecombineerd met niet op maat gemaakte putters.
Wat zijn de factoren, die van belang zijn bij de juiste putter:

MODEL

U kiest vaak op basis van het uiterlijk van de putter: u vindt hem mooi! Als u klaar staat om te putten en u ziet de putter en denkt: “wat een lelijk ding”, is de kans op succesvol putten kleiner, dan wanneer u denkt: “ach, al mis ik deze put, dan vind ik dat nog niet zo erg. Alleen al naar de putter kijken is al plezier”. Ergens hier tussen ligt natuurlijk de waarheid, maar een streling voor het oog werkt beter dan wanneer u naar iets lelijks kijkt.

OOG DOMINANTIE

Het merendeel van de spelers heeft een oog dominantie. Het zij links dominant of rechts dominant. Deze dominantie maakt het bijzonder belangrijk op welke wijze de shaft in de putter zit, wat de loft van de putter is enzovoorts.
Hiermee bedoelen we: is de shaft centraal in de putterkop tussen toe en heel of er juist buiten of zelfs ver er buiten. Staat de shaft VOOR het putterblad of direct in lijn ermee. Of zit het er tussen in.

UW PUTTING HOUDING

De manier waarop u achter uw putter staat is HEEL individueel en kan door geen enkele golf leraar worden geadviseerd. Hij/ zij kent uw lichaam namelijk niet, zoals u het kent: U kent uw eigen fysieke mogelijkheden. Dit is waar U mee moet en kunt werken. Hoe meer u ontspannen achter uw putter staat, hoe groter de kans op succes.

LENGTE

De lengte is van KRITISCH belang voor de putter. Allereerst moet u comfortabel achter de putter staan. Als dit niet zo is, zult u altijd problemen hebben met oplijnen. Bovendien, als u niet ontspannen staat, zullen de spieren voor de fijne motoriek minder ontspannen zijn. U mag putten vergelijken met schoon schrijven: het moet soepel en ontspannen gebeuren.
Heeft U de perfecte putting stroke, maar de lengte van uw putter klopt niet met UW fysiek, dan zal putten veel moeilijker zijn.

LIE

De lie van uw putter, dit is de hoek, die de shaft maakt met het club head, is eveneens van zeer groot belang. Als de Toe up is of de heel up, dan zult u heel veel moeite hebben de bal recht naar het doel te spelen.
Dit komt door dat uw oplijnen niet correct gebeurt. U heeft de indruk, dat uw oplijnen correct is, maar dit is schijn.

LOFT

De loft, dit is de hoek die het club blad maakt met het horizontale vlak, is ook van groot belang, en afhankelijk van UW manier van putten.
De beste loft voor u kan allen worden bepaald door een ervaren club fitter.

GRIP DIKTE

De juiste dikte van uw grip in het algemeen zal de spanning in uw spieren tot een minimum terug brengen, waardoor u zonder te veel moeite uw slag of putting stroke kunt doen.
Verder is gebleken, dat als de grip er voor UW gevoel niet goed opzit, uw oplijning minder nauwkeurig is.

BALANS PUNT

Het juiste balans punt van de putter voor u maakt, dat de spreiding van de puts, die u maakt dichter bij elkaar liggen in lengte als ook in breedte. Ook dit wordt door een ervaren clubfitter voor u gemeten en getest.