Pro-Core

golfinnovation-pro-core

Pro-Core is een shaft demping systeem, ontwikkeld door een ruimtevaart ingenieur in Engeland, David Hicks.

Het effect van dit systeem is, dat het de trillingen van de shaft verminderd met 30% en het contact tussen kop en bal met 28% toeneemt.

Het is een systeem, dat voor alle clubs in de tas gebruikt kan worden: putters – driver – fairway woods- hybrides – ijzers.

Voor de putter is er een 20 Gr en een 50 Gr Pro-Core, afhankelijk van wat de speler plezieriger vindt en wat de beste stabiliteit geeft.

Voor de rest van de clubs: driver – fairway woods – hybrides – ijzers, is het een 6 Gr insert. Omdat het nagenoeg op het balans punt zit, verandert deze Pro-Core het swing weight niet.

Voor deze clubs (driver, fairway woods, hybrides en ijzers) krijg je hierdoor minder spin op de bal, een langere “air time” dus meer afstand.
Voor de driver en woods is dit gemiddeld 10 meter. Bovendien wordt de shaft stabieler en de schot spreiding kleiner.

Het Pro-Core systeem veranderd NIETS aan de mechanische eigenschappen van de shaft. Onderzoek toonde aan, dat de zone frequency zonder Pro-Core en met Pro-Core geen verschil gaf.

Uit robottesten met en zonder Pro-Core bleek het volgende,
MET Pro-Core ten opzichte van Zonder Pro-Core:

Center hits geven een kleinere spreiding, dus meer kans om een put te “holen”
Off-center hits geven niet alleen een kleinere spreiding, maar ook gemiddeld een 35% verbetering van de “target line”.

De Pro-Core wordt in de shaft geplaatst op een speifieke diepte behorend bij de betreffende shaft.

Voor de installatie van een Pro-Core hoeft de grip er niet van af. Er wordt een opening in het uiteinde van de grip gemaakt, waarlangs de Pro-Core geplaatst kan worden en de opening wordt weer dicht gemaakt met het rubber van de grip, dat werd verwijderd.

ALLER BELANGRIJKSTE: het is R & A APPROVED