Waarom Custom Fitting

Tom Wishon[1], al meer dan 35 jaar PGA en een van de meest toon aangevende ontwerpers van de koppen van golfclubs, zegt het volgende in vrije vertaling:

Je golfswing komt niet van de fabrieksband. Waarom zou je dan je clubs wel zo uit de fabriek via het rek van de winkel kopen?

Een golfswing is even individueel als een vingerafdruk.

Twee nadenkertjes. Bedenk dan ook, waarom: een golfswing duurt tussen de 0,9 en 1,1 seconde !!!

In die periode moeten meer dan 200 spieren in harmonie samenwerken. Dit gebeurt doordat de hersenen in een persoon eigen volgorde de spieren signalen geven.

Bovendien zijn er verschillen in bouw, groot-klein, dik-dun. Fysieke beperkingen door ouder orden of door oude blessures, ongevallen enzovoorts.

Het is dus duidelijk, dat niet iedereen dezelfde swing heeft.

Iemand, die puur voor het plezier en recreatie golft en het verder niet zoveel uitmaakt wat de score is, zal niet snel een custom fitting laten doen. Hoeft ook niet.

Maar als iemand toch graag wilt verbeteren, is het op de swing van de persoon afstemmen van het juiste materiaal bijna een verplichting aan je zelf.

Uit onderzoek is gebleken, dat met een set clubs, die bij iemands swing past, de handicap met 30-40% omlaag kan!!

Uit datzelfde onderzoek kwam ook naar voor, dat blessures aanzienlijk minder voorkomen bij clubs, die passen bij iemands swing.

DAAROM is het op maat maken/ laten maken van golfclubs zo belangrijk.

 


[1] Zijn ontwerpen hebben de Masters gespeeld, de Rydercup, the US Open en vele grote andere toernooien.